Naam voor nieuw kindcentrum

Brainstormen met directeur en medewerkers. Creatieve sessies. Onszelf stilletjes terugtrekken. En toen was -ie er. De nieuwe naam voor een uniek, nieuw kindcentrum in Voorburg: KC Cascade!

Na jaren van dromen, plannen en bouwen was het zover. Basisschool de Dijsselbloem, de gymzaal met turnfaciliteiten en kinderopvangorganisatie DAK openden officieel de gezamenlijke deuren van hun gloednieuwe Kindcentrum.
Mijlpaal van de opening was de onthulling van de nieuwe naam van de Dijsselbloem: KC Cascade.

KC Cascade

De naam staat symbool voor de ontwikkeling van kinderen. En voor de aaneenschakeling van de diverse organisaties die samen een krachtige stroming in de ontwikkeling van kinderen vormen en tegelijkertijd ook hun eigen identiteit behouden.

Stromingen en bewegingen

Een cascade is een waterval. Een aaneenschakeling van stromingen en bewegingen. Stroompjes water komen overal vandaan en komen samen. Het water vindt telkens weer nieuwe wegen om steeds verder te stromen en te komen. Met hier en daar een stroomversnelling, een uitdaging onderweg en dan weer een moment van even stil staan, rust en bezinning. Voorspelbaar en verrassend tegelijk.

KRACHTTAAL! ontwikkelde samen met creatieve partner Lexenzo het creatieve, interactieve traject dat de opmaat was naar de nieuwe profilering van de school én bedacht van daaruit de nieuwe naam.